Yurt avontuur

Mijn Yurt als verbindingsplek

Mijn traditioneel Mongoolse yurt heeft voor 2020 nog geen vaste plek. Heb je een goede tip laat het dan vooral weten!

In de Yurt is precies genoeg aanwezig om er in alle rust en eenvoud te genieten of te werken. Afhankelijk van het seizoen is mijn Yurt ook een locatie voor mijn workshops en massages.

Het interieur van de Yurt is praktisch en handzaam. Een heerlijke plek om bijvoorbeeld massage te geven en te ondergaan, en om verbindende workshops te geven. In de winter is het aangenaam warm rond de houtkachel of de nabij gelegen vuurplaats. Zie fotoalbum.

Afhankelijk van seizoen en activiteit stel ik mijn Yurt ook graag beschikbaar voor de activiteiten van anderen. Heb je een mooi idee, en kan de Yurt jou of jouw groep daarbij helpen? Laat het vooral weten!

Wat is een Yurt?

Een Yurt is een ronde traditionele tent die van oorsprong wordt gebruikt door rondtrekkende nomanden in gebieden van centraal Azië (Rusland, Turkije en Kazachstan). Deze bewoners leven met een kudde paarden, schapen en/of geiten op de steppe en ze trekken verder als de dieren vers graasland nodig hebben.

De Ger van Ingela

Het woord Yurt betekent ‘slaapverblijf’. In Mongolie noemen ze het een GER en dat betekent ‘huis’. ‘In de Ger zijn’ betekent voor mij thuiskomen, ook thuiskomen in mezelf.

Als je in de Ger bent dan voel je leven, het is geen dood huis van stenen. Het ronde van de tent komt overeen met de kracht van een cirkel waar alles één is. In de Ger is het geraamte van hout te zien, een levend element. Net als de laag jakvilt rondom de Ger. In het dak, bevindt zich een rond houten wiel (de tono). Je kunt door de tono naar buiten kijken en de rook van de houtkachel gaat via de tono naar buiten. De geur van hout en de warmte van een houtkachel zorgen bij mij voor koestering en verbinding.

Behoefte aan je eigen Stilte Retraite in de yurt?

Soms heb je van die momenten dat je even niet weet hoe je het aan moet pakken, of zit je met vragen die maar geen antwoorden krijgen omdat je in beslag wordt genomen door het dagelijkse leven. Wat je nodig hebt is even een moment voor jezelf op een plek met ruimte voor jou. Met de yurt ‘stilte’ retraite ontdek je weer je eigen antwoorden. In 2020 verwacht ik dat de yurt weer ergens staat in Flevoland op een prachtige stilte plek in de natuur. In dat geval beginnen we in de yurt met mijn massage & klankreis. Hiermee help ik je in contact te komen met jouw antwoorden, maak ik vrij waardoor jij niet kunt stromen met het leven, zodat jij weer in verbinding kunt komen met wat jij echt wilt. Daarna is het aan jou om in alle rust te luisteren.

Ik laat je in stilte achter om de nacht door te brengen in de yurt en wakker te worden met jezelf. Je hoeft je geen zorgen te maken over het eten, daar zorg ik voor. Je ontvangt 3 gezonde maaltijden (aankomst lunch, avond diner en een heerlijk vers ontbijtje) en een overnachting is inbegrepen. Let op tijdens deze retraite is er geen stroom, dus back to basic, back to your nature.

Voor meer informatie -inclusief de 2020 staplaats plannen- kun je contact opnemen met Ingela T:06-23669907