Zweethut Flevoland

 

Zweethut Flevoland

ingela zweethut
bty

Zweethut Flevoland is een initiatief van Ingela waarin zij een eeuwenoude traditie voortzet op (nieuw) land. De zweethut is een reinigingsceremonie bedoeld om lichaam en geest te ontdoen van alles wat ons niet meer dient.
De zweethut is van oudsher bedoeld om weer “thuis” te komen bij jezelf. Deze “thuiskomst” is de missie die zij graag met jou of jullie wil delen delen.

Een impressie van de Yurt en de Zweethut? Kijk dit filmpje.

De locatie
Op dit moment heeft de zweethut nog geen definitieve 2020 locatie. Heb je een goede tip laat het dan vooral weten!

Wat is een zweethut?
Een zweethut is een lage, ronde hut van wilgentakken die door dekens bedekt wordt om duisternis te creëren. Zodra iedereen binnen is, gaat de hut dicht. De hut wordt van binnen verwarmd door stenen die overgoten worden met kruiden en water.

Wat is een zweethut ceremonie?
De ceremonie in de hut bestaat uit vier ronden. Na elke ronde gaat de deur open en worden er nieuwe stenen binnen gebracht.
In totaal duurt de gehele ceremonie in de hut twee tot drie uur. Er wordt gezweet, gedeeld, gebeden en gezongen er is ruimte voor stilte, vreugde, meditatie en dat wat is.
Het is een intens gebeuren, een euforische ervaring waarin een diep contact met moeder aarde en het leven wordt beleefd.

Wat maakt Zweethut Flevoland speciaal en anders?
Ingela heeft er voor gekozen om samen met jou de hele aanloop naar de ceremonie te creëren. De zweethut ceremonie is een prachtig middel om vanuit een waardevol samenzijn een sterk eenheidsgevoel te realiseren. Even met z’n allen terug naar de basis van Moeder Aarde. Eventjes alles loslaten en zijn.. Een verbindende activiteit in de natuur wat je eigenlijk zou moeten ervaren en niet echt in woorden is uit te drukken.

Je begint met het voorbereiden van de vuurplaats en het uitkiezen van jouw persoonlijke steen/stenen die je voorziet van jouw intentie. Jouw steen wordt bewaakt door de vuurhoeder vanaf het moment dat we met elkaar het vuur hebben ontstoken.
De vuurhoeder zal jouw steen uiteindelijk tijdens de ceremonie ook de hut in dragen. Terwijl de stenen verwarmen, ga je gezamenlijk met de watergieter de hut voorbereiden door deze te bedekken met dekens. Als de stenen warm zijn, na ongeveer 2 uur, krijgt de watergieter een seintje en kan de ceremonie beginnen.

De zweethut is ook exclusief beschikbaar voor jou en jouw naasten
Onder de begeleiding van Ingela is de zweethut beschikbaar voor een groep vrienden of familie. Een waardevol groeps cadeau waarbij de grens tussen het eenvoudig genieten en diepgang heel dicht bij elkaar ligt.
Een ceremonie kan plaatsvinden vanaf en bij 8-10 personen.

Wil jij een zweethut ceremonie bij jou op locatie of wil je de zweethut reserveren voor een groep, neem dan contact op.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie? Mail naar ingelada@gmail.com

Kijk de agenda op deze website voor de eerst volgende data!

Als je wil, like onze Facebook pagina.