Meerdaagse workshop Sjamanendrum bouwen

drumbouw workshop

Wat fijn dat je de roep van de drum hoort en in deze meerdaagse workshop jouw eigen drum wil gaan maken!

Bij mij creëer je jouw drum in een gezellige sfeervolle ruimte in Almere Haven. Als extra bekrachtiging op deze sjamanen drumbouw ceremonie nodig ik tijdens deze meerdaagse, grootvader vuur uit om jouw reis te ondersteunen. De drumbouw ceremonie duurt twee dagen met een terugkommiddag.

We doen dit in een groep van minimaal 4 en maximaal 6 personen. Afhankelijk van de groepsgrootte werk ik met 1 of 2 passievolle mensen die mij helpen.

De sjamanendrum is een bijzonder krachtig en heilig instrument wat door iedereen te bespelen is. Het ritme van de drum verbind je met jouw hartslag en hiermee met dat van Moeder Aarde. Het geluid is een oertaal die je direct en diep raakt en je meeneemt op reis. Het bouwen van een drum kun je zien als een avontuur, waarin je jezelf op allerlei manieren kan tegenkomen. Het is een proces van creëren, afstemmen en bouwen en soms opnieuw beginnen.

Naast dit proces bestaat de drum technisch gezien uit een huid, een frame, spantouwen, een binnen- en buitenring en een drumstok.
De grootte van het frame, de soort huid, (beharing, dikte, spanning en bewerking) en de drumstok bepalen de uiteindelijke klank en energie van jouw eigen unieke drum.

Ik heb gekozen voor een methode waarmee de drum snel aan te spannen is. Hierdoor kun je ongeacht de weersomstandigheden direct je drum gebruiken. Tijdens mijn helingswerk en het begeleiden van rituelen en ceremonies heb ik ervaren hoe fijn dit is.
Jouw drum wordt gebouwd op een frame van cederhout.
De cederboom staat bij verschillende inheemse volkeren symbool voor de Wereldboom ook wel de ‘eerste’ of levensboom genoemd. Wij kiezen voor een frame van cederhout omdat jouw drum op deze manier verbonden is met deze wereldboom. Cederhouten drums zijn zowel licht als zeer resonerend. Wij maken zelf de drum frames.

Daarnaast heb ik er ook voor gekozen om het frame dertien kantig te laten zijn.
Dertien heeft voor mij een symbolische betekenis, namelijk de dertien manen in het jaar, de dertien grootmoeders én het getal dertien verwijst naar het vrouwelijke, naar de oermoeder, naar Gaia, naar liefde.
Om jouw drum meer bezieling te geven volgen wij gedurende het bouwen diverse rituelen uit het Sjamanisme. Deze zorgen voor ondersteuning en verbinding met jezelf én de spirit van je drum. Zo word je als het ware één met je drum.
Voor jouw drum kun je kiezen uit een frame met een doorsnede van 40, 45 of 50 cm.
Voor de soort huid kun je kiezen uit: geit, koe, paard, damhert of edelhert (indien voorradig, check dit even bij me). Ik werk met behaarde huiden.

Qua verloop ziet de workshop er als volgt uit:

Dag 1
Deze dag is verdeeld over een middag, een gezamenlijk diner (potluck) en een avondprogramma. Op deze dag tref je alle voorbereidingen om de tweede dag je drum te kunnen bouwen:

Je mag zelf de kleur van de spantouwen en de kleur van het leer op de binnenring kiezen.

  • Je kunt jouw frame persoonlijker maken door met een houtbrander symbolen of een boodschap in je frame te branden.
  • Je kunt aan je drumstok beginnen die in ieder geval vóór de terugkom middag af moet zijn.
  • Tijdens het avondprogramma ontsteken we het vuur en doen we een geleide meditatie waarbij we contact maken met het dier waar de huid van is geweest.

Dag 2
Deze dag staat geheel in het teken van het bouwen van jouw drum en ga je aan het einde van de middag met jouw zelfgemaakte sjamanendrum naar huis.

Terugkommiddag
Dan gaan we de drum, indien wenselijk, opnieuw aanspannen en eventueel scheren. We doen dit in de middag en we sluiten af met een drumcirkel. Voor de mensen die willen is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een zelf meegenomen potluck diner. Deze middag zal twee tot vier weken later plaatsvinden en definitief in overleg met elkaar vastgesteld worden tijdens de workshopdagen.
De kosten voor de workshop zijn € 425, – per persoon. Dit is inclusief alle materialen, sjamanistische rituelen, de lunch op de tweede dag, versnaperingen en onbeperkt koffie en thee.

Na jouw aanmelding voor deelname ontvang je van mij, middels een email, een verzoek tot aanbetaling van €125, – . Dit bedrag is voor de materialen die ik voor jou ga aanschaffen. Met deze aanbetaling is tevens je plek verzekerd.

Vervolgens ontvang je van mij een tweede email met daarin:

  • Alle noodzakelijke praktische informatie, voorbereidingen en inspiratie voor de workshop en de eventuele overnachting.
  • Het verzoek om mij zo snel mogelijk te laten weten wat de maat van je frame en de huid van het dier gaat worden waar je mee wilt werken. Deze liggen dan op de dag van de workshop dan voor je klaar.
  • De uitleg van de termijn betaling van de overige €300, -.

Heb je nog vragen of wil je nog even persoonlijk contact hebben dan kan je mij telefonisch bereiken op: 06-23669907
De eerst volgende datum voor deze meerdaagse sjamanen drumbouw ceremonie zal plaatsvinden bij minimaal 4 geintereseerden. Dus schrijf jezelf in zodat ik zo snel mogelijk een groep en datum kan vormen.
Indien je niet een meerdaagse kunt neem dan contact met me op voor een alternatief.

Klik de knop hieronder!