Ingela
Inzicht & Verbinding

Van inzicht en groei naar authenticiteit

Logo IngelaWie ben ik eigenlijk

Hoi,
De naam die ik gekregen heb van mijn ouders is Ingela.
In 1966 hoorden mijn ouders op hun kleine transistorradiootje een liedje dat ze zo mooi vonden, dat ze besloten dat áls ik een meisje zou worden, ik deze naam mocht dragen.
De titel van het nummer was Inch Allah en het werd gezongen door Adamo, een Italiaans-Belgische zanger. Ze hadden in de jaren zestig geen idee van de betekenis van de titel, maar het werd een onderdeel van mijn pad. Inch Allah, betekent als God het wil.

Ik ben niet opgevoed met enige geloofsovertuiging en ik kon helemaal niets met het woord God. Terwijl ik zelf vaak gedurende mijn leven uitgenodigd werd om de betekenis van mijn naam uit te leggen, omdat mensen het vaak mooi vonden, besteedde ik er zelf niet zoveel aandacht aan.

Ik ontwikkelde mij als een avontuurlijk meisje, dat liever niet binnen de lijntjes kleurde. Als jonge vrouw werd ik aangetrokken door het theater.
Ik volgde diverse opleidingen op theatergebied en daarnaast deed ik levenservaring op door mijn werkzaamheden in de horeca.

Ik vond het gewone leven altijd een beetje vreemd, mensen met hun maskers en hun agenda’s. Ik voelde mij meer thuis op de theatervloer.
Het leek wel alsof ik daar altijd meer mezelf kon en mocht zijn terwijl ik het leven daarbuiten ervoer ik als een worsteling. Om deze niet te hoeven voelen, dronk en blowde ik deze nare gevoelens weg en was ik mij er niet bewust van dat mijn beschadigde “innerlijk kind” en “volwassen-ik” nog niet in staat waren om samen te werken.

Mijn grootste wake-up call was op mijn 33ste, met de komst van mijn dochter. Als alleenstaande moeder werd ik geconfronteerd met dat ik eerst mezelf op moest voeden, wilde ik mijn leven serieus kunnen nemen.
Alle verslavingen gingen overboord en er kwam ruimte om mezelf te ontmoeten. Ik volgde allerlei therapieën, workshops en cursussen op het gebied van zelfontwikkeling. Het voelde onwennig om mezelf te herontdekken en het voelde nog spannender om te gaan staan voor die nieuwe-ik. Om mezelf niet af te wijzen voor mijn heerlijke, gekke, unieke kijk op het leven en te vertrouwen op mijn behoeftes.

Zo wilde ik bijvoorbeeld heel graag een sjamanendrum maken, geen idee waar het vandaan kwam en besloot een workshop te gaan volgen. Ik weet nog heel goed dat toen ik “Elanya” eenmaal gemaakt had, de natuur in ging met haar. Ik vond het namelijk te spannend dat mijn buren me zouden kunnen horen en iets van me zouden vinden. Gelukkig raakte ik steeds meer thuis in het drummen door bewust ook plekken op te zoeken waar met een drum zijn en het laten klinken van mijn stem, de normaalste zaak van de wereld was.

Tijdens een drumsessie kreeg ik ineens het inzicht waarom ik het zo fijn vond om te drummen en te chanten (woordeloos klanken maken).
Ik wil mijzelf zeker geen sjamaan noemen, maar de informatie die ik doorkreeg als ik me afstemde op de drum, voelde eigenlijk hetzelfde als het op de theatervloer staan.

Ik ervoer het als een soort “kanaal zijn” voor informatie die door wil komen.
Ik geef eerlijk toe dat ik nog eventjes met m’n ego in gevecht ben geweest, om te accepteren dat ik, in een andere tijd geboren, wel degelijk de medicijn vrouw geweest zou zijn. Toch heb ik mezelf uitgedaagd om stapje voor stapje mijn ego te bedanken voor al die mooie beschermingsmechanismes. Ik had ze niet langer nodig om mijn authenticiteit te leven.
Het was geen gemakkelijke of leuke weg, maar ik had nu ik terugkijk, niet anders gewild.
Er ontstond in mij het verlangen om anderen te willen helpen op hun levenspad en ik ben in 2017 mijn eigen praktijk gestart, met als missie mensen bewust te maken van wie ze werkelijk zijn.

Een paar jaar geleden kwam Human Design op mijn pad en toen vielen de puzzelstukjes helemaal in elkaar. De vragen, twijfels en onzekerheden die ik soms ervoer in het leven, bleken aan de hand van mijn geboortegegevens ineens unieke eigenschappen in mij te zijn. Het was de bevestiging van deze eigen ’aardig’ heden die mijn zelfvertrouwen een boost gaven. Hoewel, als ik echt heel eerlijk ben, wist ik sommige dingen vanbinnen natuurlijk allang. 😉
Ik ben een 6/2 sacrale generator. Met de 6 in mijn profiel leef ik de eerste 30 jaar ervarend en voluit, dan zo tussen m’n 30ste en 50ste wordt het iets rustiger om vervolgens na mijn 50ste te gaan stralen. “Coming of the roof”, wordt dit ook wel genoemd.

Voor een 6 is leven vanuit authenticiteit vanaf hun 50ste een “must”, ze kunnen niet anders. Daarnaast staat de 6 voor het rolmodel of leraar. Met alles wat ze met vallen en opstaan zelf ervaren hebben, kunnen ze voor anderen een voorbeeld zijn en hebben ze de tools te gidsen.
Nou, dit was een feestje van herkenning en ik werd zo enthousiast dat ik Human Design heb opgenomen in mijn praktijk.

Vanuit mijn holistische werkwijze waarbij lichaam, geest en ziel samen mogen gaan werken, vind ik het een fijne aanvulling bij de begeleiding die ik geef tijdens mijn individuele sessies en groepsactiviteiten.
Met mijn achtergrond als acteur heb ik de gave ontwikkeld om woorden te vertalen naar gevoelens en gevoelens en beelden te vertalen naar woorden. Vanuit het theater vak ben ik ook getraind altijd nieuwsgierig te zijn naar onze motivaties. Waarom doe je wat je doet, wat is je motivatie?
Daarnaast ben ik in staat om samen met mijn Drum te luisteren naar wat jouw lichaam jou te vertellen heeft. Ik luister naar jouw onderbewuste, naar dat wat “niet” gezegd wordt. Ik luister achter de woorden en voorbij de verhalen. Ik luister naar je ziel.

Ik heb de naam Ingela aangehouden voor mijn praktijk, want inmiddels staat Inch ‘Allah voor mij, voor het herinneren van mijn en jouw goddelijk licht.

Ingela