zweethut ceremonie Zweethut Ceremonie

De zweethut ceremonie is een eeuwenoude traditie van de indianen. Het is bedoelt als een reinigingsceremonie om weer “thuis” te komen bij jezelf.

De ceremonie duurt een hele dag. Er wordt gezweet, gedeeld, gebeden en gezongen er is ruimte voor stilte, vreugde, meditatie en dat wat is.
Het is een ervaring waarin een diep contact met moeder aarde en het leven wordt beleefd. Het wordt gezien als een reis van wedergeboorte.

De hut wordt gebouwd van wilgen takken en is een lage, ronde iglo constructie die van te voren door dekens bedekt wordt om duisternis te creëren. Deze donkerte staat voor de tijd in de baarmoeder voordat we geboren werden.

Tijdens de dag hebben we aandacht voor het bedekken van de hut, de vuurplaats, de windrichtingen, en we brengen onze intenties naar de stenen.

De ceremonie in de hut bestaat uit vier ronden en wordt van binnen verwarmd door stenen die overgoten worden met kruiden en water.
Na elke ronde gaat de deur open en worden er nieuwe stenen binnen gebracht.

zweethut ceremonie

Van te voren ontvang je een voorbereidingsemail met alle informatie die je nodig hebt, zodat jij je in alle rust met jouw intentie kan voorbereiden op jouw reis.

Zweethut ceremonie – arrangement
Ik geef de zweethut ceremonie bij een spiritueel centrum in Lochem.
De ceremonie zou onderdeel kunnen zijn van een sjamanistische retraite van een midweek of weekend en is ook te combineren met een drum bouw workshop.

Zweethutbouw workshop
Heb je zelf een locatie op het oog voor het bouwen van een zweethut? Boek dan bij mij een zweethutbouw workshop.

Zweethut ceremonie
Daarnaast kun je mij en mijn team boeken voor een losse ceremonie op een door jou gekozen locatie.

Neem contact met mij op voor de mogelijkheden of vraag een reservering aan via de onderstaande knop.